Fastighetsskötarna på området

2016-09-25

Höstrapport från Crille och Sten.

Ja som ni alla upptäckt dom senaste dagarna så börjar hösten
närma sig.
Skönt tycker Sten men Crille är nog mer för sommaren.
Vi är ju alla olika och det är bra det.
Med hösten så kommer mörkret tidigare på kvällen och blir mörkare längre på morgonen.
Det betyder att lamporna i området lyser längre. Sten brukar gå en sväng någon kväll ibland i området och kolla lamporna men vi vill gärna att om ni ser någon lampa i området som inte fungerar så meddela oss så byter vi den så fort vi kan.

Ja vad kan vi vänta oss ska hända på Gullvivan under hösten.
Målarna har målat klart för den här säsongen.
Så nu är det 5 hus kvar att måla.
Snickarna gör klart hus nr. 16 HBV 73 – 80 mer hinner vi nog inte i år. Så det blir 4 hus kvar till nästa år.

Vi vill tacka hantverkarna för det jobb dom gjort på ett mycket bra sätt.
Det kommer att hända en hel del på gårdarna i höst. Vi har varit i kontakt med Romantica som kommer att dels plantera Jasminbuskar samt 2 st. mindre träd i rabatten utanför HBV 105 – 112.
Vi kommer att plantera Tujor. Istället för att köpa in julgranar så sätter vi ljusslingorna i Tujorna då sparar vi in kostnaden för granar varje år. Vi kommer även att försöka plantera en Tuja på berget vi är optimister och tror att det kommer att gå bra.

På tal om berget så står ju flaggstången där. Vi får tyvärr meddela att Dino Migliore som skött flagghissningen med den äran har gått bort . Är det någon som känner på sig att ta över sysslan så hör av er.

Det står en stor urna med ett träd och blommor vid infarten utanför HBV 103 som vi kommer att flytta på och ställa på gården vid
HBV 1 – 24. Detta på grund av att vi kommer att ställa upp ett garage för ett handikappfordon där. Det blir ett likadant garage som stått där tidigare. Romantica kommer även att gräva ur rabatten och plantera nya växter där.

På tal om gården vid HBV 1 – 24 så kommer vi inom den närmaste tiden att ta bort allt gammalt virke runt lekplatsen där. Vi ersätter det med nytt fräscht virke.
Ni boende på nedre våningarna kommer nu under hösten att få besök av oss då vi ska täta golvluckorna i klädkamrarna för att senare göra en ny radonmätning.
Vi kommer att stänga av en tvättstuga i taget några timmar för att göra en storstädning.

Utanför HBV 37 har vi en gatubrunn där det bildats ett hål bredvid brunnen vi har beställt en firma som kommer och åtgärdar det.
Vi har efter påstötning från boenden om långvariga  parkeringar på gårdarna varit i kontakt med Nokas bevakning. Dom har varit här och vi har gått igenom skyltningen så nu är allt enligt reglerna.

Vi vill samtidigt nu påminna om vilka regler som gäller. Normalt har bevakningsföretagen en regel som säger att bilar får vara parkerade
6 min på områden som liknar vårat. Men styrelsen har sagt till om att vi får stå 10 minuter för i och urlastning.
Nokas kommer att åka här oftare nu så se upp så ni inte får onödiga utgifter.

Vi har flyttat piskställningen från HBV 89 till HBV 73 – 80 samt lagt om plattorna där.
Vi har sparat en del virke från husfasaderna och lagrat dom där vi har trädgårdsutrustning för utlåning. Om någon behöver virke tag kontakt med oss först så ordnar det sig.      
                                         
                                  Vi önskar alla boende en trevlig höst
                                            Crille och Sten                                   

 
Sten
Sten
Christer
Christer